Lampe Berger de Paris

Binnenkort de volledige Interlook Collectie lampen en geuren online !! 

Lampe Berger, bekend om zijn beroemde katalytische brander, presenteert u Parfum Berger, een collectie elegante en verfijnde parfumverspreiders voor iedereen die zijn interieur een eigen geursignatuur wil geven.PARFUM BERGER nodigt u uit een andere manier te ontdekken om uw interieur te parfumeren, af en toe of doorlopend, op intense of subtiele wijze, maar altijd met een uitstekende kwaliteit.Een collectie gebaseerd op uitzonderlijke parfums, gecreëerd in Grasse, in Zuid- Frankrijk, door Meester-Parfumeurs. Een waar eerbetoon aan de Franse traditie en know-how.

Het bedrijf LAMPE BERGER is rond 1910 opgericht door Maurice Berger, van oorsprong een apotheker. Hij wilde de bacterieoverdracht die plaatsvond in grote ziekenhuiszalen verminderen door de lucht te reinigen. Hij verhitte daartoe keramisch materiaal dat via een lont in contact stond met alcohol. Na aanvankelijk de steen met een vlam te verhitten kwam er katalytische verbranding van de alcohol op gang. Dat proces hield zichzelf in stand bij een veel lagere temperatuur. Het principe van deze katalystische verbranding berust op een ontdekking van Justus von Liebig en Charles Gerhardt. Berger patenteerde zijn idee in 1898 en noemde het de Lampe Berger. De claim dat op deze manier bacteriën in de passerende lucht worden gedood, is niet bewezen.

Later werden etherische oliën aan de alcohol toegevoegd om de omgeving te parfumeren. In samenwerking met de Franse glasmaker Émile Gallé zijn verschillende glazen modellen gemaakt. Verschillende Franse ontwerpers, onder wie Chantal Thomas, Hilton Mc Connico en René Lalique hebben voor het bedrijf ontworpen.